Najavljen za subotu

Zabranjen skup u Mrkonjić Gradu

  • Izvor: ATV
  • 23.11.2023. 13:17

Policijska uprava Mrkonjić Grad zabranila je skup koji je SABNOR BiH planirao da organizuje u ovoj opštini u subotu, 25. novembra.

Osim toga, zabranjen je i najavljeni javni skup u organizaciji Opštinske boračke organizacije Mrkonjić Grad planiran za isti dan.

"Policijska uprava Mrkonjić Grad je navedena Rješenja donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovih javnih skupova, imajući u vidu da je isti dan na istom mjestu najavljen skup SABNOR-a BiH i Opštinske boračke organizacije Mrkonjić Grad cijenimo da zbog okupljanja većeg broja učesnika i posjetilaca najavljenih skupova, organizovanih od strane organizacija koje imaju različita programska opredjeljenja, postoji stvarna opasnost da bi njihovim održavanjem bila ugrožena bezbjednost ljudi i imovine i da bi došlo do ozbiljne opasnosti od nasilja ili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu", pojasnili su iz policije.

Apelovali su na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.


Pozajmicu od 7.000 evra naplatio 200.000 KM: Perić optužen za zelenaštvo i iznudu

Pozajmicu od 7.000 evra naplatio 200.000 KM: Perić optužen za zelenaštvo i iznudu

Podsjećamo, članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Denis Bećirović, željeli su da prisustvuju skupu najavljenom za 25. novembar povodom takozvanog Dana državnosti BiH koji Federacija obilježava.

Ove najave naišle su na brojne reakcije iz Republike Srpske.

Ranije danas, Policijska uprava Banjaluka je zabranila skup koji je za subotu najavila SDP. Više o tome na linku u nastavku.


Zabranjen skup koji je SDP htio održati 25. novembra u Banjaluci

Zabranjen skup koji je SDP htio održati 25. novembra u Banjaluci


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: