Predsjednik Vlade Republike Srpske

Višković: Dosta toga urađeno u Milićima, nastaviću da pomažem svima

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2024. 20:32

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je večeras da je dosta toga urađeno u Milićima i da će nastaviti da rješava probleme građana i pomaže svima.

Višković je na skupu penzionera u Milićima rekao da su se odbornici vlasti i opozicije saglasili da u toj opštini treba otvoriti još radnih mjesta i napraviti fabriku kao što je ona u Podgori, naglasivši da su za to obezbijeđena sredstva od 1.600.000 KM, koja se nalaze na računu opštine i čeka se gradnja.

On je rekao da je obezbijeđeno i 400.000 KM za renoviranje i rekonstrukciju Policijske stanice, te 300.000 KM za obdanište, a među prioritetima je pomenuo i stanove za mlade bračne parove.

Banjalučki SDS ne podržava Stanivukovića

Banjalučki SDS ne podržava Stanivukovića

Višković je rekao da je za izgradnju zgrade opštine prije tri godine obezbijeđeno tri miliona maraka, te da nije zadovoljan dinamikom radova, kao ni nedostatkom parkinga, istakavši da će kada se završi, zgrada zasijati punim sjajem.

On je naveo i da je Dom zdravlja u Milićima zbog dugovanja od 1.200.000 KM bio pred gašenjem, a danas ne duguje nikome nijednu marku, poreze i plate izmiruje redovno.

Višković je podsjetio da nikome u Republici Srpskoj Vlada Vojvodine nije pomogla dva puta, a Milićima jeste blizu milion KM otvaranjem proizvodnog pogona u Podgori.

On je dodao da u tom pogonu radi više od stotinu ljudi i da je to zemljište vlasništvo opštine.

Teslić: Poslovne zone puste, mladi masovno odlaze

Teslić: Poslovne zone puste, mladi masovno odlaze

"Kada jednog dana neko odluči da ode, zatvori fabriku, naći će se neko drugi jer to pripada Milićima", naglasio je Višković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske je naveo da je za vrijeme njegovog mandata renoviran magistralni put od Zvornika do Podromanije, u šta su uloženi milioni maraka.

"Ništa u Milićima nije urađeno sa moje strane da bi išlo na štetu bilo kome, nego sam nastojao da pomognem svakome kome je to trebalo, ko god da se javio, a i kada nije, pitao sam neke druge ljude, da li treba nekome neka pomoć i pomogao koliko je u mojoj moći", istakao je Višković na skupu kojem je prisustvovalo oko 500 penzionera. 

Pratite nas i putem Vibera