Trebinje

Uskoro završetak osvjetljenja Arslanagić mosta

  • 27.04.2024. 19:05

Tri mosta na Trebišnjici ukras su grada, pogotovo po dana a sada će biti i po noći. U njihovo osvjetljenje Hidroelktrane na Trebišnjici će uložiti skoro milion maraka- Radovi su počeli i to od onog najpoznatijeg. Konačno će u punom sjaju da zasvijetli Perovića odnosno Arslanagića most.

"Poslije ovoga ide realizacija projekta na Kamenom mostu a zatim i na Andrića mostu. Samim osvjetljenjem ovdje na Perovića mostu lukova, dobićemo dobru projekciju mostu kako uveče tako i u popodnevnim časovima", kaže Dragan Okuka, HЕT.

Svjetla su moderna i dekorativna. A oni koji su sve projektovali kažu da je Trebinje više nego inspirativno.

"Mogu reći da je Trebinje sa aspekta arhitektura lajtinga inspiracija jer ima prelijepe objekte sa istorijom, kulturnim naslijeđem i to traži jedan poseban pristup kakvi i jesu. Najbolje se vidi objekat noću", kaže Milan Kulić, projektant.

Vrijednost projekta je 910.000KM sa PDV-om što će platiti HЕT.  Prvi most zasvijetliće polovinom maja a do kraja juna sva tri.

"Što se tiče projektne dokumentacije Grad Trebinje je sve isfinansirao, isto tako sve što je neophodno mi smo dali punu podršku da se to pripremi i u narednom periodu održava. Učestvovaćemo u izgradnji video nadzora da se ovo sačuva", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Projekti osvjetljenja urađeni su za 14 objekata, među njima su ova tri mosta. Gradski čelici se nadaju da će uskoro realizovati i ostale, prvi na spisku su vjerski objekti ali i Stari grad.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.