Foča

"Tri kotlića": Ukusi šume, planine i rijeke privukli brojne posjetioce

  • 12.10.2023. 17:25

Pokret Foča organizovao je danas tradicionalno turističko-kulinarsko druženje "Tri kotlića" na kojem su brojni posjetioci mogli besplatno da probaju riblju čorbu, planinarski pasulj i lovački gulaš.

"Tri kotlića" održavaju se od 2017. godine, a ove godine prvi put su se krčkali na Akva parku "Ušće", jer organizatori ovom manifestacijom, kako ističu, nastoje da promovišu turističke mikrodestinacije.

Servirano je više od 400 ukusnih obroka, a Pokret Foča je i ove godine "Tri kotlića" pripremio uz pomoć Planinarskog društva "Zelengora", Sportsko-ribolovnog društva "Mladica" i Lovačkog udruženja "Bakić".

Šta možete sijati u oktobru, a da rodi u proljeće ili početkom ljeta

Šta možete sijati u oktobru, a da rodi u proljeće ili početkom ljeta

"Želimo da promovišemo lovni i ribolovni turizam, planine, rijeke i sve ono po čemu je Foča prepoznatljiva i po čemu ima prednost. Sva hrana brzo je otišla, a možda je najspecifičniji planinarski pasulj, jer planinari vole da kažu da ga spremaju sa začinima ubranim na više od 2.000 metara nadmorske visine, na planinama u okolini Foče", rekao je predsjednik Pokreta Mladen Mandić.

Manifestacija je ove godine obogaćena učešćem organskih poljoprivrednih proizvođača, prerađivača šumskih plodova i pčelara iz Foče, koji su ponudili raznovrsne proizvode.

Jedan od izlagača, Poljoprivredno gazdinstvo "Zdrava hrana Gagović", darovalo je fočanske penzionere jabukama, tačnije podijelilo je 500 kilograma ovog voća.

Klimatske promjene bi mogle da ugroze pivopije

Klimatske promjene bi mogle da ugroze pivopije


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: