Bijeljina

Tri budžeta za tri godine, nula investicija

  • Izvor: ATV
  • 18.09.2023. 19:06

Tri godine prepucavanja, tri gradska budžeta, ili oko 202 miliona maraka i nula investicija. To bi ukratko bio učinak gradske uprave Bijeljina pod rukovodećom palicom Ljuubiše Petrovića. Ono što su svi očekivali je procvat investicija i kapitalnih projekata, međutim od toga nema ništa, kažu u Skupštini grada.

"Već tri godine ima 2 miliona KM za led rasvjetu u našem gradu, da ni jedna LЕD sijalica po tom projektu nije zavrnuta, da smo imali tri godine milion za početak izgradnje sportske sale, ta sala sem što je organizovan neki javni čas, promocija idejnog rješenja, da ni jedna lopata nije zakopana za ove tri godine. Autobuska stanica izgrađena tri godine stoji prazna nema rješenja, nema rješenja za gradski prevoz", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Navikao da za nerad krivi druge i ovaj put ima izgovore. Petrović koji najbolje funkcioniše na Fejsbuku, poručuje iz Amerike, da će narodu od sad kroz redovne rubrike objasnjavati šta je budžet i kako se dijeli.

"Primjetio sam da veliki broj ljudi (što je logično i potpuno u redu) ne poznaje procedure koje su neophodne kako bi se neki projekti započeli, ne zna šta je to sve što jedan budžet pokriva, nisu svjesni koji su sve potencijalni i aktuelni problemi na različitim nivoima funkcionisanja našeg grada, misli da je gradonačelnik svemoguć i šerif, misli da je budžet Grada neograničen i olako vjeruje u politička podmetanja", poručio je Ljubiša Petrović.

Đurđević tvrdi da je Skupština uradila svoj dio posla. Na gradonačelniku je bilo da to provede. 

"Redovno su usvajani budžeti, usvajane odluke, strateški dokumenti, ali čini mi se da prioritet u radu Gradske uprave nije da se radi bilo šta kapitalno i da se ostavi neki trag nego populizmom traženje lične podrške za gradonačelnika", poručio je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Nerad Gradske uprave odbio je mnoge inestitore koji su imali plan da dođu u Bijeljinu i ponude nova radna mjesta, ali su zaključili da grad stagnira, kažu odbornici. Sredstva za neke od projekata već tri godine samo stoje na računu i gube vrijednost. 

2021. godine budžet grada bio je 61,6 miliona, 2022.godine 72 miliona KM, a 2023 68,5 miliona KM. Za građena su to samo brojke i potrošen novac koji na djelu vidjeli nisu. Imajući u vidu da je 2024. izborna godina sigurno je da će gradonačelnik naći rješenje za sve projekte.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: