Turizam

Trebinje obara rekorde

  • Izvor: SRNA
  • 11.09.2024. 09:46

U Trebinju je registrovano 157.000 noćenja u prethodnih osam mjeseci, što govori o tome da će i ova godina biti istorijska i rekordna, rekao je portparol Turističke organizacije u ovom gradu Nikola Kokić.

Kokić je istakao da je od maja do septembra zabilježeno 100.000 noćenja, a samo u avgustu 27.000, za 4.000 više nego prošle godine.

"Nemamo dilemu da će ova godina biti još jedna istorijska rekordna od kad se bilježi turistički promet u Trebinju, ako pravimo komparaciju sa 2023. godinom koja je bila rekordna, a u kojoj je zabilježeno 201.000 noćenja“, dodao je Kokić.

Kad je riječ o turistima koji dolaze u Trebinje, Kokić je naveo da su to dominantno gosti iz regiona, pri čemu turisti iz Srbije čine 45 odsto učešća u turističkom prometu.

"Tu su i turisti iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Turske, Grčke, a pojavila su se nova tržišta kao što su Holandija, Kina, Španija, Sjeverna Makedonija. Izuzetno smo zadovoljni ljetnjom turističkom sezonom“, rekao je Kokić za Srnu.

On je dodao da je akcenat Gradske uprave, Turističke organizacije, ali i svih iz turističke privrede da se obogaćuje turistička ponuda.

"Ove godine je dominantan vidikovac iznad Trebinja koji je dodatno obogatio ponudu našeg grada. Mostovi u centru su dekorativno osvijetljeni, što je svakako doprinijelo novoj dimenziji grada“, rekao je Kokić.

On je napomenuo da se grad trudi da svake godine i u javnoj i privatnoj inicijativi ponudi nešto novo za turiste, kako bi Trebinje i dalje ostalo zanimljiva turistička destinacija svima koji dolaze u najjužniji grad Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: