Djelo Milana Milosavljevića

Svjetski mediji o muralu Novaka Đokovića u Sokocu

  • Izvor: ATV
  • 23.08.2024. 19:40

Novak Đoković pored Starine Novaka. Najbolji teniser svijeta sada krasi i fasadu jedne zgrade u Sokocu. Mural autora Milana Milosavljevića Deroksa izazvao je veliku pažnju kako domaćih, tako i svjetskih medija, ali i samog Novaka Đokovića.

O ovom muralu na Sokocu, u čast Novaku Đokoviću, pisali su i svjetski mediji. Еurosport – najveći svjetski sportski medij, objavio je sokolački mural uz opis „Ovaj mural u čast Novaka Đokovića u Sokocu je apsolutno divan”. Čak je i sam Đoković podijelio ovo umjetničko djelo na svojim društvenim mrežama. 

Ponosni su na ovaj mural i stanovnici Sokoca, kažu da jedna ovakva sportska veličina zaslužuje mural u svakom gradu.

 „Mnogo je lijepo urađen mural. Mislim da je on kao osoba i kao Srbin mnogo uradio za čitavu naciju, ne samo uza Sokolac.“

„Mural je divan, onaj objekat i pored Starine Novaka, tako da se to svakako poklopili.“

„Sviđa mi se definitivno. Novak Đoković je izuzetna ličnost za čitav naš narod, promoter srpstva i Srbije i Republike Srpske, tako da, sviđa mi se.“ 

„Veoma sam zadovoljan što je urađen mural Novaku Đokoviću, on je velika Srpska ličnost i treba da ima mural u svakom gradu.“ 

Omladinska organizacija Sokolac pokrenula je inicijativu da Novak Đoković postane počasni građanin ove opštine, te da se teniski tereni nazovu po ovom sportskom velikanu. 

„Na tu ideju smo došli jer je smo imali priliku da vidimo da Novak, nakon mnogo osvojenih trofeja, pjeva pjesmu Romanija i na taj indirektan način svjetskoj javnosti predstavlja Romaniju i Sokolac i ovim malim činom želimo da mu se zahvalimo na tome svemu. Krajnji cilj je da Novaka probamo da dovedemo u Sokolac da bude naš gost“, rekao je Marko Muharemović, predsjednik Omladinske organizacije Sokolac.

Osim Noleta i romanijskog hajduka Starine Novaka, isti autor je upravo na Sokocu oslikao još nekoliko murala koji plijene pažnjom, među kojima je i mural glumcu Nebojši Glogovcu. Mural Novaku Đokoviću je namjerno oslikan u znatno većim dimenzijama, jer kako kaže autor, u našem vremenu nema mnogo takvih velikana.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Preko Atlantika (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+)