Srebrenica

Svesrpska podrška Milošu Vučiću

  • Izvor: ATV
  • 18.07.2024. 19:17

Miloš Vučić danas je i zvanično dobio podršku svih srpskih stranaka za načelnika Srebrenice, čime je srpsko jedinstvo prošlo na testu. Posebno je važno u politički nikad izazovnijem vremenu i to baš u Srebrenici.

Ovo je jedni ispravni put za Srebrenicu, kaže Milorad Dodik. Na njegovi inicijativu je i održan današnji sastanak. Podrška koja stiže, kaže on, pokazuje kako treba raditi na zaštiti interesa Republike Srpske. 

"Između partnera postoje određene političke razlike, čak i lične, ali ono što je važno jeste da Srbi u Srebrenici prevazilaze animozitete i ujedinjuju se oko zajedničkog kandidata. Ja sam preuzeo garancije da vodim računa o tome“, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je imao poruku i za srpskog nezavisnog kandidata koji bi mogao narušiti srpsko političko jedinstvo.

"Pozivam nezavisnog kandidata Srbina da se ponaša srpski i odgovorno i da povuče kandidaturu i da Vučić ima sveukupnu srpsku podršku“, rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Pobjeda za mjesto načelnika je prioritet, a cilj je i da se u skupštini dobije srpska većina. Osim SNSD-a, podršku Milošu Vučiću dali su SDS, DNS, Ujedinjena Srpska, SPS, Narodni front i druge partije, kao i aktuelni načelnik Mladen Grujičić.

Lokalni izbori svaki put uzdrmaju političku scenu u Srebrenici. Ove godine još više jer nikada nije bilo više napada na Srpsku posebno nakon usvajanja sramne rezolucije u Ujedinjenim nacijama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)