Darivali krv

Radnici RiTЕ Ugljevik poznati po humanosti

  • Izvor: ATV
  • 16.03.2024. 19:35

Za 34 godine koliko ima, Dragan Naćić je toliko puta dobrovoljno darivao krv. Smatra to jednim vidom humanog djelovanja koje bi svaka zdrava osoba trebala da uradi.

„Ja to doživljavam kao spoj nečega dobrog i korisnog, dobro jer dajemo krv spašavamo nekom život i čak sebe kontrolišemo, a korisno jer putujemo i gostimo goste iz čitave Republike Srpske, Srbije, Crne Gore“, rekao je Dragan Naćić, DDDK „Rudar“ , Ugljevik.

DDDK „Rudar“ iz Ugljevika postoji 40 godina. U čitavom regionu poznati su kao najbolje organizovano društvo čiji članovi redovno daruju krv, kako u akcijama poput ove, tako i pojedinačno kada za to postoji potreba. Ponos su i Ugljevika i Republike Srpske, kažu.

 „Odavde se ide na sve moguće gradove Beograd, Banjaluka, Tuzla, bilo koji grad, zovu nas i sa VMA i zovu nas svugdje jer je Rudar postao ime koje se zna godinama“, istakao je Zoran Milović, predsjednik DDDK „Rudar“, Ugljevik.

„I ja sam dugo godina član ovog društva i pokušavam na neki način da doprinesem i podržim njihov rad jer je za svaku pohvalu i nešto što je reprezentativno i ne samo za Ugljevik nego i za našu firmu RiTЕ“, kazao je Dragiša Vidaković, izvršni direktor u RiTЕ Ugljevik.

„Ja bih rekao daje još važnija činjenica da su uvijek tu za nas, ne samo za građane Ugljevika, nego uvijek kada je ovakva vrsta pomoći potrebna“, istakao je Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik.

Zalihe krvi u Službi za transfuzijsku medicinu u Bijeljini su stabilne, upravo zbog ovakvih akcija. Zahvaljujući prikupljenim dozama spremni su da odgovore na sve izazove.

„Ovo su tradicionalne akcije, godišnje koje zadovoljavaju naše potrebe. Potrebe za krvlju uvijek postoje ali dobrom organizacijom uspijevamo da iznesemo sve zadatke koji su pred nama“, izjavila je dr Daliborka Trišić, Služba transfuzijske medicine Bijeljina.

Akciji koju organizuju davaoci iz Ugljevika pridružili su se i gosti iz Srbije i Crne Gore. Oko 300 ljudi se odazvalo ovom pozivu i biće prikupljeno preko 150 boca krvi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.