Betonske kaskade

Propada milionski projekat, teslićka vlast ne reaguje

  • Izvor: ATV
  • 04.03.2024. 19:30

Propadaju betonske kaskade na novom koritu Male Usore. Sa njima i novac Teslićana. Tako je to već dvije godine od kada su i izgrađene sa ciljem da naselje Gaj štite od poplava. Zbog svega, teslićka opozicija apeluje na lokalnu vlast da se konačno uozbilji.

- Ista je situacija, kakva je bila i prije dvije godine. Opštinska vlast šta je obećala, nije uradila. Više od milion maraka je uloženo u ovaj projekat obaloutvrde, a danas vidimo kako ovaj teren ovdje izgleda i zapravo koliko on može da zaštiti građane i same stanovnike opštine Teslić ukoliko bi došlo do poplava - ističe Predrag Dević, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Teslić.

Nadzorni organ utvrdio je oštećenja na kaskadama u toku 2021. i 2022. godine, priznaju u Opštinskoj upravi. Dodaju i da su izvođaču radova, firmi iz Odžaka,  u garantnom roku, uputili zahtjev za sanaciju. 

- S obzirom na to da se izvođač radova nije odazvao na naše zahtjeve, poslata mu je opomena pred tužbu, a zatim je pokrenuto rješavanje ovog pitanja pravnim putem. U međuvremenu 2022. godine Opštinska uprava Teslić izvršila je privremeno saniranje nastalih oštećenja, koja ne mogu ugroziti niti narušiti sadašnje korito rijeke Male Usore, tako da ne postoji opasnost od poplave - navode iz Opštinske uprave Teslić.

Do oštećenja je, navodno, došlo usljed nastanka pješčanog spruda uz desnu obalu korita. To je usmjerilo maticu rijeke ka lijevoj obali i došlo je do erozije zemljišta i potkopavanja bočnog zida. 

Teslićka opozicija apeluje na lokalnu vlast da obećanje koje je dala, još prije dvije godine, što prije ispuni. Ukoliko sa sanacijom betonskih kaskada, kažu, ne počnu odmah i one preostale mogle bi završiti baš kao i ova. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: