Novine

Poskupio parking u još jednom gradu Srpske

  • Izvor: Agencije
  • 21.10.2024. 14:17

U Prijedoru je nakon 12 godina poskupio parking te je tako u prvoj zoni cijena parkiranja sa pola konvertibilne marke porasla na jednu KM za sat vremena parkiranja, dok je dnevna karta sa 3 KM poskupila na 5 KM.

"Cijena mjesečnih karata je ostala ista tako da je u prvoj zoni mjesečna karta 40 KM, a 400 KM godišnja, a u drugoj zoni je mjesečna karta 20 KM, a 200 KM godišnja, s tim da stanari koji koriste parkirališta pod naplatom u prvoj i drugoj zoni imaju 50 posto popusta, znači pola od ovih navedenih cijena. Došlo je i do određene promjene cijena rezervacija parking mjesta tako da je sad rezervacija parking mjesta u prvoj zoni 60 KM ili 600 KM godišnje, a u drugoj 40 KM ili 400 KM godišnje", kaže šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge u Gradskoj upravi Prijedor Aleksandar Jeftić.

Grljenje samo do tri minuta – aerodrom u ovoj zemlji ograničio pozdravljanje

Grljenje samo do tri minuta – aerodrom u ovoj zemlji ograničio pozdravljanje

Blokiranje i deblokiranje vozila, osim putničkih poskupjelo je sa 60 na 80 KM, blokiranje i deblokiranje putničkih vozila, osim na parkiralištima sa 40 na 50 KM, a blokiranje i deblokiranje vozila na parkiralištima sa 30 na 40 KM.

Novina je i da dobrovoljni davaoci krvi imaju pravo na besplatno parkiranje, muškarci s više od 99 i žene sa više od 69 davanja krvi.

Prihodi od naplate parkinga su u prošloj godini iznosili pola miliona maraka, a grad raspolaže sa oko 700 parking mjesta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: