Trebinje

Polako se sumira ljetnja sezona

  • Izvor: ATV
  • 05.09.2023. 20:28

Nakon nekoliko mjeseci trebinjske ulice znatno praznije što je ideaalno da se saberu rezultati predhodne ljetnje sezone. Zaa turističke radnike rekordna za ugostitelje i one koji zarađuju od turista prosječna, za turiste Trebinje pravo mjesto za odmor.

- Predivno, najviše mi se sviđa mir i tišina ovdje i ljudi.

- N: Da li je Trebinje turistički centar? Apsolutno sve se vidi prelijepo od Trebišnjice, Leotara do centra grada tako da je sve fenomenalno.

- Ja ovdje znam sve napamet, odemo do Tvrdoša Mrkonjića, danas idemo do Jazine, Trebinje i okolina predivno je čak i da neradite ništa udišete ovu atmoseru.

Dobra je atmosfera i u Hercegovačkoj kući a sve zbog dobrih rezultata od ove sezone. Kažu bolja je od svih predhodnih.

"Pazari veći, posjeta veća,  broj proizvoda koje smo otkupili i prodali mnogo veći . Šta najbolje prolazi? Definitivno sir, vino i med, to su tradicionalni hercegovački proizvodi", kaže Tamara Kržić, PR Hercegovačke kuće Trebinje.

I hotelijeri sabiraju svoje rezltate,  nadaju se da ovo nije završni račun za ovu godinu. Kažu rezervacija ima i za jesen.

"Što se tiče popunjenosti kapaciteta, 100% popunjenost, restorani su malo bilježili manju posjećenost vjerovatno zbog cijena ali dobro i to je sastavni dio turizma. Imamo rezervacija i za naredni perio septembar 90% oktobar već 60%", kaže Branka Ilić, hotel "Integra" Trebinje.

Za prvih sedam mjeseci ove godine registrovano je više od 108.000 noćenja, kažu to zvanični podaci trebinjske Turističke organizacije. Kada se uporedi sa prošlom ova godina je kažu bolja za 22%.

"Ovi svi zvanični podaci ukazuju da Trebinje nastavlja rast turističkog prometa i ove godine spadamo u red vodećih destinacija u okruženju. Svaki mjesec 2023 godine bio je bolji od predhodne 2022 godine", kaže Mirjana Putica, direktor TO Trebinje.

Trebinjska sezona sada traje najmanje 9 mjeseci, kaže direktorka. Podaci još kažu da su i ove godine na jugu Srpske dominirali gosti iz Srbije. Nije falilo ni turista iz svih dijelova svijeta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: