Odlučeno na Skupštini

Paljanski DЕMOS više nije dio vladajuće koalicije

  • Izvor: ATV
  • 21.06.2024. 19:25

Paljanski DЕMOS više nije dio vladajuće koalicije. Tako je odlučeno na zasjedanju Skupštine opštine Pale, a došlo je i do smjene zamjenika načelnika Srđana Butulije i njegove stranačke koleginice Gorice Rajić, načelnika Odjeljenja za opštu upravu.

Svemu je prethodila kandidatura Dejana Kojića iz DЕMOS-a za načelnika ove opštine, iako je SNSD već predstavio svog kandidata.

U DЕMOS-u u tome ne vide ništa čudno, iako je jasno da su povjerenje koje im je ukazano izigrali. 

- Ide se sa dva kandidata, onaj kandidat koji pobijedi naravno da će ovaj drugi da čestita, podrži i ja vjerujem da tu ništa ne bi trebalo ništa spektakularno da se dešava - kaže Nedeljko Čubrilović, predsjednik DЕMOS-a.

Iznenađeni su ovim potezom u Palama.

Međutim, kažu svako ima pravo da se bori. Kada je riječ o smjenama načelnik Pala kaže da će biti smijenjeni direktori koji nisu dobro radili svoj posao nebitno kojoj stranci pripadaju. 

- Svako ima pravo za svoju političku borbu. Oni su osjetili u jednom trenutku da mogu da dobiju načelnika, to je njihovo legitimno pravo, a izbori će pokazati šta dalje - smatra Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

- Nema bilo kakve zle krvi između odbornika nove skupštinske većine i DЕMOS-a koji je od danas u opoziciji - ističe Stefan Stajčić, predsjednik Skupštine opštine Pale.

Politički korektni, trude se da budu u svim taborima. Međutim, izborna kampanja bolje će pokazati da li će poštovati fer-plej. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: