Stradalo 276 boraca

Osveštani Spomen-obilježje i Spomen-soba palim borcima iz Kneževa

  • Izvor: ATV
  • 28.06.2024. 21:31

U Kneževu je danas otvorena i osveštana Spomen-soba i centralno Spomen-obilježje u znak sjećanja na borce koji su svoje živote položili za Republiku Srpsku i opštinu Kneževo.

"Ovaj spomenik i Spomen-soba su simbol časti, trajnosti i izdržljivosti u očuvanju borbenih linija i položaja, simbol slobode, ali i simbol želje da živimo u miru i slozi, posvećeni pitanjima prosperiteta za naše buduće generacije“, rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Kneževo Mirko Svjetlanović. 

Svjetlanović se zahvalio rukovodstvu opštine Kneževo koje je prepoznalo značaj izgradnje Spomen-sobe i Spomen-obilježja.

Spomen-soba i Spomen-obilježje podignuti su u znak sjećanja na 276 poginulih boraca ove opštine, čija su imena upisana u Spomen-sobi. Među stradalima za Srpsku bili su pripadnici 22 pješadijske brigade, građani, i seljaci.

Obilježavanju su, pored zvaničnika opštine Kneževo, prisustvovali i predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, predsjednik Predsjedništva BORS-a Milovan Gagić, te predstavnici Opštinskih organizacija susjednih opština Kotor Varoš i Čelinac te mnogobrojni građani.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: