Sramno

Opštinska uprava Teslić zabranila rad i blokirala projekte

  • Izvor: ATV
  • 16.08.2024. 19:04

Mašine su bile na terenu. Opštinska inspekcija ih je otjerala i zabranila rad. Blokada i opstrukcija projekata u Tesliću, a koje finansiraju republičke institucije, nikome neće donijeti ništa dobro, poruka je to Nedeljka Kerića, predsjednika Kluba odbornika SNSD-a u lokalnom parlamentu. Kaže, spočitava se projektna dokumentacija.

- Smatram da tamo gdje ima volje, gdje ima želje, treba da bude i sloga, da se može riješiti. Možemo to u hodu da rješavamo, sjesti za sto pa se dogovoriti. Bitno je da se radi. Bitno je da se ta sredstva utroše tamo gdje trebaju pošteno, transparentno i fer - kaže Nedeljko Kerić, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić. 

Dogovora, čini se, ipak nema. Lokalna vlast pojašnjava proceduru. 

- Potrebno je da postoji novac, da postoji saglasnost Opštinske uprave, da postoji projektna dokumentacija i ugovor sa izvođačem radova u kojem piše jasno šta su obaveze izvođača, na kojem putu - kaže Milan Miličević, načelnik opštine Teslić.

Novac za infrastrukturu u Tesliću postoji i to u iznosu od milion maraka.

Na zahtjev brojnih građana, a nakon niza sastanaka sa predstavnicima institucija, novac je obezbijeđen iz Kabineta predsjednika Srpske, kažu u Vladi Srpske. 

- Nisam imao sličnu situaciju da je neka od lokalnih zajednica zaustavila u potpunosti projekat. Obično se lokalna zajednica uključi da ubrzano pomogne u otklanjanju nedostataka da bi se obezbijedila projektna dokumentacija, jer je veoma široka ta mreža nekategorisanih neasfaltiranih puteva - istakao je Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade Srpske.

Važna je svaka investicija, podsjećaju i teslićki privrednici. Kažu, saradnja je ključ uspjeha. 

- Zaista ne razumijem nekog da blokira, umjesto da zajednički odemo tamo da tražimo mnogo veća sredstva. Ja lično mislim da je milion za Teslić malo, Teslić ima solidno razvijenu privredu, ima dosta zaposlenih - naglašava Dragutin Škrebić, privrednik iz Teslića.

Da su nezadovoljni ovakvim stavom lokalne vlasti i blokadom projekata, ranije su jasno poručili i Teslićani u mjestima u kojim su radovi zabranjeni. Nadaju se da će se, ipak, naći rješenje kako bi se izgradila infrastruktura koja će olakšati život stanovništvu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: