Nebojša Karać

Načelnik Ribnika nezakonitom smjenom zamjenika oštetio budžet

  • Izvor: ATV
  • 01.07.2024. 14:31

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać nakon nezakonite smjene zamjenika načelnika ove opštine Daliborke Davidović, duže od godinu dana odbija da izvrši Presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom se nalaže da se Davidovićeva vrati u radni odnos.

Sve je počelo u decembru 2022. godine kada je na redovnoj sjednici Skupštine Opštine Ribnik, Karać suprotno Poslovniku o radu Skupštine i suprotno stavovima kluba odbornika SNSD-a, dopunio dnevni red, te napravio novu skupštinsku većinu sa dijelom odbornika SNSD-a i odbornicima SDS-a i DNS-a i izvršio smjenu zamjenika načelnika opštine Ribnik Daliborke Davidović.

Davidovićeva je potom podnijela tužbu Okružnom sudu u Banjaluci koji je 19. juna prošle godine donio presudu u njenu korist i naložio da ona bude vraćena na funkciju sa pravima i obavezama od dana nelegalne smjene na sjednici Skupštine opštine Ribnik.

Davidović za ATV: Načelnik odluku o smjeni donio protivzakonito, pokušaj da se održi na funkciji

Davidović za ATV: Načelnik odluku o smjeni donio protivzakonito, pokušaj da se održi na funkciji

Skupština opštine Ribnik je 4. marta ove godine na 3. tematskoj sjednici donijela Odluku o izvršenju presude Okružnog suda u Banjaluci i obavezala načelnika opštine da u potpunosti preduzme sve tehničke i pravne radnje u cilju izvršenja presude i povratka Davidovićeve na mjesto zamjenika načelnika opštine Ribnik.

Međutim, do danas, Karać odbija da sprovede Rješenja i Odluke kako Okružnog suda u Banjaluci tako i Skupštine Opštine Ribnik.

Davidovićeva je u međuvremenu pred Osnovnim sudom u Mrkonjić Gradu dobila još jednu presudu prema kojoj bi trebalo da joj budu isplaćene razlike u plati sa zateznim kamatama.

Presudom ovog suda Opštini Ribnik je naloženo i da Davidovićevoj isplati troškove sudskog postupka u iznosu od 1.830 KM.

Jasno je da je načelnik nelegalnom smjenom zamjenika doveo do štete u budžetu opštine Ribnik, s obzirom na to da Opština sada Davidovićevoj mora da isplati i kamate na plate kao i troškove sudskog postupka.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.