Član Glavnog odbora SNSD Bijeljina

Milić uoči narodnog mitinga: Došlo vrijeme da se Srpska ponovo brani

  • Izvor: ATV
  • 16.11.2023. 11:28

Član Glavnog odbora SNSD Bijeljina Milan Milić podsjetio je uoči narodnog mitinga "Branimo Srpsku“ koji će se održati večeras u tom gradu da je Republika Srpska prije trideset godina složno branjena i odbranjena ali, nažalost, danas nemamo takvu slogu i odlučnost kod svih.

"Došlo je vrijeme da se Srpska ponovo brani, ali sada govorom, pisanom riječju i odlučnom podrškom svim njenim institucijama“, rekao je Milić.

Milić je dodao da je dana, više nego ikad, potrebno da svi bez izuzetaka, pokažemo slogu i sabornost oko Republike Srpske i njenih institucija "koje nijednog trenutka ne smiju biti dovedene u pitanje po bilo kom osnovu.“ 

"Nažalost, nepromišljenim potezima neodgovornih pojedinaca, kao i dijela  međunarodnog faktora dovodi se u  pitanje imovina Republike Srpske i njene institucije koje predstavljaju temelj njenog postojanja“, naveo je Milić.

Milić je pozvao patriote i sve građane Republike Srpske, da "jedinstveni izrazimo nesebičnu podršku njenom postojanju sa svim Dejtonskim mirovnim sporazumom garantovanim pravima njenim institucijama, Predsjedniku Republike, Narodnoj skupštini, Vladi i srpskom članu Predsjedništva BiH u nesmetanom vršenju obaveza proizašlih iz ustavnih i zakonskih nadležnosti Republike Srpske".

"Republika Srpska i njeni građani su uvijek bili i jesu za razgovor i dogovor, ali nisu za bilo kakvo nametanje, oduzimanje nadležnosti i razvlašćivanje, a samim tim i njeno tiho gašenje i nestajanje. Zato, na miran i dostajanstven način izađimo ponosni i stanimo u odbranu Republike Srpske, svih njenih institucija i organa i dajmo im bezrezervnu podršku u vršenju njihovih ustavnih i zakonskih nadležnosti“, rekao je Milić.

Milić je dodao da je obaveza građana Srpske da svakodnevno grade i jačaju, a sada i brane Republiku Srpsku "za miran, slobodan i bezbrižan život svih njenih građana i budućih pokoljenja“. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina