Sarajevo

Meša Selimović osvojio mandat na izborima

  • Izvor: Agencije
  • 09.10.2024. 16:08

Nakon 8. Lokalnih izbora održanih prošlog vikenda, uslijedile su brojne analize. Ali, ovi izbori, održani u sjenci velike tragedije koja je pogodila jug i centralni dio BiH, donijeli su i jednu zanimljivost.

Tako će Meša Selimović, imenjak i prezimenjak slavnog književnika, u naredne četiri godine biti član Opštinskog vijeća Novog Sarajeva, na čijem čelu će biti aktuelni gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić.

Prema preliminarnim rezultatima, nakon prebrojanih 88 odsto glasova u ovoj opštini, ovaj član član Stranke demokratske akcije (SDA), osvojio 603 glasa, te se sa sedmog "probio" do drugog mjesta, odmah iza Kerima Balića, nosioca liste. 

Miličević otkrio koga smatra liderom opozicije u Srpskoj

Miličević otkrio koga smatra liderom opozicije u Srpskoj

"Ovaj rezultat ne bih mogao postići bez vas, i zaista sam neizmjerno zahvalan svima koji su vjerovali u mene i moju viziju za Novo Sarajevo“, napisao je Meša Selimović, zahvaljujući se biračima na ukazanom povjerenju.

U Opštini Novo Sarajevo, pobjednik u trci za Opštinsko vijeće je SDP, slijede ga SDA, Stranka za BiH, a potom Naša stranka, Narod i Pravda, Demokratska fronta itd.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.