Program rješavanja problema raseljenih lica

Jezero: Potpisan ugovor za izgradnju rezervoara za vodu vrijednosti 20.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 17.10.2023. 14:14

Direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić danas su u prostorijama ove opštine potpisali ugovor o sufinansiranju i realizaciji projekta izgradnje rezervoara za vodu u naselju Čerkazovići, ukupne vrijednosti 20.000 maraka.

Sredstva su obezbijeđena u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa za 2023. godinu. Ovo je projekat koji Sekretarijat realizuje svake godine, a finansira se iz budžeta Republike Srpske.

Direktor Čordaš je istakao da je osnovni cilj u realizaciji ovog programa ispunjavanje obaveza iz Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma i Revidirane strategije za sprovedbu ovog aneksa iz 2010. godine.

- Da bi se ostvario ovaj cilj Sekretarijat svake godine kroz svoj redovan program, pored obnove i rekonstrukcije stambenih jedinica i obezbjeđenja trajnih stambenih rješenja, radi i na različitim infrastrukturnim projektima koji poboljšavaju kvalitetu života raseljenih lica i povratnika na teritoriji Republike Srpske, ali i FBiH. Ovime svakodnevno dokazujemo da zajedno s Vladom Republike Srpske konstantno ulažemo u sve opštine i gradove u kojima imamo ove kategorije stanovništva i da oni nisu zaboravljeni - rekao je Čordaš.

Prijedorčanin Teodor Mrakić izgubio bitku za život, iza njega ostao maloljetni sin

Prijedorčanin Teodor Mrakić izgubio bitku za život, iza njega ostao maloljetni sin

Takođe je napomenuo da je Sekretarijat kroz novčanu pomoć za sanaciju i adaptaciju stambenih jedinica, kao i za sanaciju puta u naselju Prisoje i podršku projektima u zanatstvu i poljoprivredi u prethodnih nekoliko godina u ovu opštinu uložio preko 100.000 maraka.

Ovim ugovorom Opština Jezero je saglasna da će, ukoliko bude potrebno, obezbijediti razliku sredstava za završetak radova.

Ružičićeva se zahvalila i direktoru Sekretarijata i Vladi Republike Srpske koji, osim što uvijek prepoznaju potrebe ove opštine, realizacijom ovakvih projekata pomažu ne samo opštini već i svim njenim građanima. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)