Gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Ćosić: Republika Srpska - naša najskuplja riječ

  • Izvor: ATV
  • 17.11.2023. 09:29

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić poručio je pred naordni miting "Branimo Srpsku“ koji će biti održan u ponedjeljak u tom gradu da su njegovi stanovnici, kao i stanovnici svih njegovih opština i Sarajevsko-romanijska regije u cjelini imali istorijsku ulogu u stvaranju Republike Srpske, njenoj i odbrani srpskog naroda i njegovih vjekovnih ognjišta tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, položivši ogromne žrtve na oltar srpstva i naše slobode.

"Svojom sabornošću, patriotizmom, nepokolebljivom voljom i ljubavlju oduprli su se i svim nastojanjima da ih razni centri moći  pretvore u obespravljenu manjinu na sopstvenoj zemlji i odvažno, noseći krst dostojanstva, časti i ponosa, sa ledine izgradili sasvim novi grad koji je danas ukras i jedan od najvažnijih centara Republike Srpske“, naveo je Ćosić u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako tada, tako i danas, dodaje Ćosić dalje, u miru, ljudi ovog kraja stoje na istom braniku, svjesni da za Srbe "nema slobode bez njihove države i došao je trenutak da to jasno i glasno poručimo sa svenarodnog okupljanja pod sloganom "Branimo Srpsku", na kojem ćemo iznova pokazati da je Republika Srpska za nas svetinja i da su nadležnosti njenih institucija i njena imovina temelj opstanka srpskog naroda na svojim ognjištima i kućni prag svih nas koji ćemo braniti i odbraniti slogom, mudrošću i svim demokratskim sredstvima zasnovanim na pravima koja nam pripadaju po ustavnim rješenjima i Dejtonskom mirovnom sporazumu“.

"Republika Srpska je, poput Kosova i Metohije, naša najskuplja riječ i niti ćemo je zaboraviti, niti ćemo je se odreći, niti će nam je iz života otrgnuti raznorazni stranci, njihovi poslušnici i sarajevski unitaristi, koji moraju znati da ćemo se i kao narod i kao Republika pitati za sve u državnoj zajednici BiH, u ustavnom kapacitetu koji nam pripada i koji ne mogu i neće okrnjiti“, naveo je Ćosić. 

Ćosić je pozvao stanovnike Istočnog Sarajeva da se masovno okupe na mitingu "Branimo Srpsku“ u ponedjeljak.

"Poštovani sugrađani, pozivamo vas da masovno i zajedno, saborno, kakvi smo bili u ratu, egzodusu sarajevskih Srba, ali i odlučnoj namjeri da izgradimo svoj grad u Republici Srpskoj,  dođemo 20. novembra, u 19 časova, u veliku sportsku dvoranu na Trgu Republike Srpske u Istočnom Novom Sarajevu, ispunimo je do posljednjeg mjesta i dignemo svoj glas u zaštitu naše Republike i institucija, glas za našu slobodu i dostojanstvo srpskog naroda. BRANIMO SRPSKU!“, zaključio je Ćosić.

Pratite nas i putem Vibera