Savjet za sport

Apel gradonačelniku Bijeljine da započne raspodjelu sredstava za sportske klubove

  • Izvor: SRNA
  • 04.03.2024. 12:31

Savjet za sport Skupštine grada Bijeljina apelovao je danas da Gradska uprava i gradonačelnik odrade svoj dio posla radi raspodjele sredstava za sport, koja su usvojenim amandmanom u Skupštini grada povećana za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu.

U saopštenju se podsjeća da je Skupština grada Bijeljina amandmanom na budžet grada Bijeljina za 2024. godinu, povećala sredstva za sport za 200.000 KM u odnosu na prethodnu godinu, te sada iznose oko 1.600.000 KM, ističući da je to značajno uvećanje, koje bi trebalo da barem u nekoj mjeri olakša funkcionisanje sportskih klubova u ovom gradu.

Iz Savjeta su naveli da, sa druge strane, gradonačelnik, koji je u potpunosti nadležan za izvršenje budžeta, više od 60 dana ne dozvoljava da se ovo pitanje realizuje, te da klubovi dobiju prijeko potrebna sredstva neophodna za funkcionisanje.

"Gradska uprava, sa gradonačelnikom na čelu, po Pravilniku o raspodjeli sredstava, ima obavezu kada je u pitanju sport i raspodjela sredstava za sport da pripremi dokument `procenti po sportovima`, odnosno rasporedi koliko koji sport procentualno dobija sredstava od ukupnog budžeta za sport, a Savjet za sport Skupštine grada ta sredstva raspodjeljuje sportskim klubovima u okviru tih procenata", napominje se u saopštenju.

Iz Savjeta naglašavaju da Gradska uprava još nije dostavila taj dokument, kako bi Savjet odradio svoj dio posla i klubovi mogli da nastave normalno funkcionisanje.

"Savjet za sport apeluje da Gradska uprava i gradonačelnik svoj dio posla odrade u najkraćem roku, jer su klubovi u Semberiji u velikim problemima, svoju posljednju tranšu su dobili davno, a sportska sezona u većini sportova je u punom jeku, jer se sportska i kalendarska godina obično ne poklapaju", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.