Gradonačelnik

Adžić: Odati priznanje onima koji su razvijali Gradišku i Srpsku

 • Izvor: SRNA
 • 24.04.2024. 22:04

U gradiškom Kulturnom centru večeras je održana Akademija povodom Dana grada Gradiška - 24. aprila, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i preduzećima.

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je da je obaveza Grada da se oduži, vrednuje i oda priznanje onima koji su ostavili dubok trag u razvoju Gradiške i Republike Srpske.

Govoreći o postignućima u prethodnih godinu dana, Adžić je istakao da je u Gradišci rađeno dosta na izgradnji infrastrukture, stvaranju pretpostavki za razvoj privrede i društvenih aktivnosti.

On je istakao da je najveći uspjeh gradskih vlasti to što je kroz javni poziv dodijelila 3.700 hektara poljoprivrednog zemljišta za 252 gradiških malih i srednjih gazdinstava.

"Na taj način obezbjeđujemo uslove da ti ljudi ostanu na seli i razvijaju svoja poljoprivredna gazdinstva, a prethodnih godina dosta je ulagano i vođeno računa da ravnomjerno razvijamo sve mjesne zajednice na području Gradiške", naglasio je Adžić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić je istakao da je raspodjela i davanje zemljišta u zakup malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima veoma važna za dalji razvoj poljoprivrede Gradiške i Republike Srpske.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske gradu Gradiška dodijelila sve raspoložive poljoprivredne površine kako bi što više poljoprivrednika imalo dovoljno obradive zemlje i obezbijedilo održivost i konkurentnost.

Minić je dodao da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Srpske svih prethodnih godina podržavali razvojne projekte u Gradišci i pohvalio gradske vlasti koje u svakom momentu imaju spremljene projekte koji mogu podržati domaće i međunarodne institucije.

Povelja grada Gradiška ove godine dodijeljena je akademiku Gojku Subotiću, koju je u njegovo ime primio direktor gradiškog Zavičajnog muzeja Bojan Vujčić.

Zahvalnice povodom Dana grada dodijeljene su doktoru Branku Grbiću za zasluge u zdravstvu, Dragi Šmitranu za postignute rezultate u obrazovanju, te Centralnom kulturno-umjetmničkom društvu "Lepa Radić" za zasluge u oblasti kulturno-umjetničkog rada.

Za zasluge u oblasti humanitarnog rada zahvalnice su dodijeljene Željki Despotović, Snježani Hrvačević, Dragutinu Gligiću i Zoranu Mijiću, a za rezultate u oblasti sporta Milanu Puziću.

Zahvalnice za doprinos u oblasti privrede dodijeljene su Javnom preduzeću "Protivgradna preventiva Republike Srpske", preduzeću "Refleks", te Samiru Malkoču i Mili Popoviću.

Akademiji povodom Dana grada Gradiška prisustvovali su ambasadori Austrije i Slovenije, Urlike Hartman i Damijan Sedar, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i brojni predstavnici republičkih i gradskih institucija, vjerskih organizacija, privrednici, predstavnici boračkih, kulturnih, sportskih i drugih organizacija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

  Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

 • 16:10 Naša Srpska (R)

  ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

 • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)