Jedan od najposjećenijih događaja

10. čelinačka kotlićijada okuplja brojne posjetioce

  • Izvor: ATV
  • 18.06.2023. 19:28

Ono što je prije desetak godina pokrenula grupa prijatelja, postalo je jedan od najposjećenijih događaja u Čelincu.

Kuvari i gurmani okupili su se na tradicionalnoj čelinačkoj kotlićijadi. Godine lovačkog iskustva recept su za pobjedu, kažu vicešampioni ovog takmičenja.

"Tajna kotlića je dosta mesa, što više mesa bolja čorba", rekao je Radoslav Trivić iz lokavčke sekcije "Crni vrh".

Kotlićijada ima takičarski karakter ali to je u drugom planu. Najvažnija je, kažu učesnici, dobra zabava. 

"Glavno nam je da bude dobra čorba i da se dobro zabavimo, a ko će pobijediti je nebitni totalno", kaže jedan od učesnika.

Bez muzike i pjesme nije moglo proći. Za dobru atmosferu zaduženi su iz Čelinačkog KUD-a. 

"S obzirom da smo mi KUD, igra i pjesma su naš motiv da se dobro zabavimo, da se družimo i da igrom i pjesmom očuvamo našu tradiciju", rekao je Srđan Marjanović iz KUD-a "Miloš Dujić-Mišo" Čelinac.

Na ovu manifestaciju ponosni su u Čelincu. Posebno jer okuplja nekoliko stotina učesnika iz Srpske, ali i regiona.

"Imamo ovdje dobar broj gostiju, prije svega naših Čelinčana iz dijaspore koji u ovom nekom periodu prilikom odmora u opštini dolaze na ovu manifestaciju, dolaze i njihovi prijatelji čak i neki strani državljani, gdje na neki način promovišemo ljepote opštine Čelinac, tradiciju naše kuhinje. Promovišemo Republiku Srpsku, rekao je Vlado Gligorić, nečelnik opštine Čelinac.

Osim kuvanja, održano je i takmičenje u tradicionalnim igrama-vuči konopca i ispijanju piva. Druženje se nastavlja do kasno u noć uz muziku i zagarantovan provod.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)