SUBOTA I NEDJELJA

Vaskršnji program na ATV-u

  • Izvor: ATV
  • 23.04.2022. 10:34

Prigodni Vaskršnji program obilježićemo prenosom liturgija iz Hrama Svetog Save u Beogradu, te iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, kao i bogatim muzičkim i dokumentarnim programom.

U subotu u 23 časa i 55 minuta uključićemo se u direktni prenos Vaskršnje liturgije u Hramu Svetog Save u Beogradu. Po završetku liturgije u 1 sat i 30 minuta poslije ponoći donosimo koncert 'Teško svuda svome bez svojega' ansabmla narodnih igara i pjesama Kosova i Metohije 'Venac' iz Prištine, kojim su obilježili 55 godina od osnivanja, a koji na najljepši i najslikovitiji način pokazuje tradiciju i karakter srpskog naroda Kosova, Metohije i Stare Srbije.

U nastavku programa od 2 sata i 45 minuta donosimo koncert Divne Ljubojević i hora 'Melodi' održan u Kulturnom centru 'Banski dvor', gdje je proslavljena kompozitorka, dirigent i interpretator duhovne muzike sa svojim horom izvela izbor duhovne muzike iz Srbije, Vizantije, Rusije i Bugarske, a od 3 sata i 45 minuta možete pratiti koncert braće Radiše i Ratka Teofilovića, poznatog dvojca, jedinstvenih izvođača drevne srpske i balkanske vokalne muzike, a koji su održali u Kulturnom centru 'Banski dvor' u februaru prošle godine.

U 6 časova možete pratiti dokumentarni film 'Besjeda o vaskrsenju' u ATV-ovoj produkciji i režiji Slobodana Simojlovića, u kojem glumac Ljuba Tadić besjedi o najvećem hrišćanskom prazniku i Vaskrsenju uz duhovnu muziku u izvođenju hora Kolegijum Muzikum.

U nastavku programa od 6 časova i 30 minuta donosimo vam dokumentarni film 'Sinajska svetinja Svete Katarine' u režiji Ivice Vidanovića, a u produkciji ATV-a o manastiru Svete Katarine. Najstarijiji manastir na svijetu, sagrađen je na mjestu ispod Sinajske gore, u Egiptu, gdje se prema Starom zavjetu, Gospod obratio proroku Mojsiju oko 1400. godine prije Hrista, kod nesagorive kupine.

Od 10 časova direktno se uključujemo u prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, a od 12 časova pridružite nam se u našoj 'Vaskršnjoj priči', specijalnoj vaskršnjoj emisiji.


Tagovi: