NЕDJЕLjA U 18:20

PUTUJ, PROBAJ, ZAVOLI SA LAZAROM: Kozara i Prijedor

  • Izvor: ATV
  • 28.10.2023. 16:00

Ove nedjelje Lazar otkriva prirodne ljepote i istorijski značaj planine Kozara, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. U njenom okrilju je još nešto što ne ostavlja ravnodušnim – lijepi gradić na Sani, Prijedor, koji plijeni svojim ulicama, arhitetkturom, muralima, gastronomijom i ljudima.

Lazar će vas provesti kroz Nacionalni park na Kozari i njegov Memorijalni centar, posvećen žrtvama Drugog svjetskog rata, ušuškanu u srce prirode, crkvu brvnaru u Omarskoj, dok će u Prijedoru obići Spomen kuću porodice Stojanović, čuvene u po narodnom heroju dr Mladenu Stojanoviću.

Otkriće vam i jedan stari zanat, vunovlačarenje, a prirpemaće i kraljicu krajiške trpeze – kozarsku kvrgušu.

'Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i u vama pobuditi želju da i sami posjetite ta mjesta, i da baš kao i akter nove kulinarsko-putopisne emisije ATV-a, doživite jedistvene trenutke, probate specijalitete tradicionalne kuhinje, upoznate ljude i sve to zajedno zavolite.

'Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom', nedjelja u 18 časova i 20 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)