SUBOTA U 22:45

NЕVINO OSUĐЕN: Nepravda ili ne?

  • Izvor: ATV
  • 27.01.2024. 12:16

'Nevino optužen' je TV film iz 2014. Godine u režiji Davida Blera, a prema scenariju Džimija MkGoverna.

Priča prati slučaj mladića, koji od slučajnog posmatrača ubistva postaje optužen da je jedan od saučesnika. Zajedno sa bratom i njegovim prijateljima odlazi do picerije, gdje se pojavljuje njihov poznanik, a kojem su i napravili zasjedu, te ga smrtno ranili. Od nevinog posmatrača on postaje optužen za zajednički zločin, ubistvo sa predumišljajem. Scenarista MkGovern bio je inspirisan stvarnim slučajem Jordana Kunlifera (16), osuđenog prema ovom zakonu na minimalnu kaznu od 12 godina za ubistvo Garya Nenjlove, uprkos tome što Kunlifer nije aktivno učestvovao u napadu. Priča se završava tako što mladić biva osuđen na nekoliko godina, a potom se njegova majka i majka ubijenog dječaka susreću i razgovaraju o svojoj i sudbini svojih sinova – obje su lišene svojih sinova, a jedna od njih zauvijek.

Kritika je ocijenila dramu kao snažnu, na trenutke izrazito depresivnu, naročito sa aspekta nemogućnosti da se dječakova nevinost istinski dokaže i zaobiće kruti pravni sistem, te kao veoma kritički i društveno angažovanu priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Koliko smo krivi ako se nađemo u pogrešno vrijeme na podrešnom mjestu?

'Nevino osuđen' subota u 22 časa i 45 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Serija: Mućke (12+) (R)

    '''Serija: Mućke (12+) (R)