Predsjednik Vlade

Višković: Vrše se pritisci na sve načine, Srpska stoji uz svoje kompanije i građane

  • Izvor: ATV
  • 27.06.2024. 18:02

Republika Srpska je stabilna i uredno i redovno izvršava, servisira i isplaćuje sve svoje obaveze, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

"I ovog juna i ovog Vidovdana kao što je bila i prošle i ove godine, Srpska odolijeva pritiscima i neće doživjeti ekonomski i finansijski kolaps kako neki uporno predviđaju, ali i na sve načine se trude i  opstruišu kako bi došlo do njihovih  predviđanja ali to se neće desiti", kaže Višković.

Predsjednik Vlade kaže da se vrši pritisak na razne načine.

"Pritisak se vrši na razne načine, politički i ekonomski, ali kako opet nisu uspjeli u svom naumu preko bankarskog sektora sada se pritisak radi preko kompanija posebno u IT sektoru i zaposlenih u ovim kompanijama. Što je udar na porodice i kompanije, a sve u cilju da se budžet Republike Srpske ostavi bez priliva i izazovu finansijski problemi", rekao je Višković i dodao:

"Posebno je pritisak na kompaniju "Sirijus" koja je konzoricijum i koja obavlja posao fiskalizacije u Republici Srpskoj. Pritisci nisu laki na sve načine i sa svih strana se vrši, ali Republika Srpska kao i do sada stoji uz svoje kompanije i  građane". rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Naša Srpska (R)

    U emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Revolucija 1917 (R)

    Revolucija 1917 (R)