Sastanak

Višković sa Mesarovićevom: Zajednički nastup privrednika Srpske i Srbije u inostranstvu

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 10:36

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa ministrom privrede Srbije Adrijanom Mesarović.

Na sastanku je razgovarano o konkretnim aktivnostima koje treba preduzeti po pitanju projekata čija je realizacija u toku, a definisani su određeni potencijali u okviru kojih treba razvijati i započeti nove zajedničke projekte, s posebnim osvrtom na oblasti drvoprerađivačke i prehrambeno-prerađivačke industrije.

Dogovoreno je da se krene sa pripremama na organizaciji zajedničkog jesenjeg sajma u oblasti prehrambene industrije, koji će stvoriti priliku da se na jednom mjestu okupe, upoznaju i predstave domaći proizvođači hrane iz Republike Srpske i Srbije, kao i predstavnici trgovačkih lanaca, s ciljem zajedničkog boljeg i organizovanijeg plasmana prizvoda i roba na razna tržišta.

Po pitanju drvoprerađivačke industrije, u narednih nekoliko sedmica, organizovaće se veliki skup na kojem će učešće uzeti proizvođači namještaja i razmotriti mogućnosti proizvodnje u oblasti drvoprerađivačke industrije, s naglaskom na finalizaciju proizvoda, proizvodnju i plasman namještaja.

Takođe, razgovarano je i usaglašeno da se organizuju zajednički nastupi i posjete delagacija privrednika iz Republike Srpske i Srbije sa zvaničnicima iz Republike Srbije i Srpske prilikom razgovora i posjeta u inostranstvu i svjetskim kompanijama.

Ministar privrede Srbije gospođa Adrijana Mesarović, nakon sastanka sa premijerom Viškovićem, posjetiće proizvodni pogon kompanije „Jumko“ u Drvaru.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.