Ministar finansija

Vidović: Cilj povećati poljoprivrednu proizvodnju i smanjiti uvoz

  • Izvor: SRNA
  • 05.03.2023. 14:33

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da Vlada Srpske prošle godine izdvojila 180 miliona KM za podsticaje poljoprivredi, koja je jedan od najznačajnijih resursa Republike i istakla da se sve radi s ciljem povećanja poljoprivredne proizvodnje i smanjenja uvoza.

"Podržavamo privredu u nekoliko podsticaja da bi održala konkurentnost i da bi proizvela dovoljno za svoje tržište i da bi određene proizvode izvozila", rekla je Vidovićeva za portal "Banjaluka.net".

Ona je ocijenila da će ove godine doći do smanjenje cijena proizvoda iz uvoza.

Vidovićeva je naglasila da su kontrolama na terenu, koje sprovodi Inspektorat Republike Srpske, utvrđene brojene nepravilnosti u vezi s nepoštovanjem utvrđivanja cijena i izrečene su kazne od ukupno 2.200.000 KM.

"Mi smo i ranije ograničili marže, ponovo smo ograničili kada je bila korona i kada su bili poremećaji na tržištu, ali bilo je i onih koji to nisu ispoštovali. Inspektorat je na terenu utvrdio znatne nepravilnosti”, dodaje Vidovićeva.

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)