Ministarstvo trgovine

Već pet mjeseci stabilizovana cijena goriva u Srpskoj

  • Izvor: SRNA
  • 11.01.2024. 16:21

U Republici Srpskoj u proteklih pet mjeseci je stabilizovana cijena goriva, rečeno je Srni u Ministarstvu trgovine i turizma Srpske.

Iz Ministarstva su istakli da je u odnosu na novembar prošle godine, u decembru došlo do pada cijena naftnih derivata u rasponu od pet odsto do sedam odsto, odnosno od 11 do 19 feninga po litri.

"Prosječna cijena BMB 95 je niža 6,91 odsto, odnosno za 19 feninga i u decembru 2023. godine je iznosila 2,56 KM. S druge strane, prosječna cijena ЕD 5 je niža za 6,29 odsto, odnosno za 18 feninga“, pojasnili su u resornom ministarstvu.

Uhapšene tri osobe zbog moguće terorističke zavjere

Uhapšene tri osobe zbog moguće terorističke zavjere

Oni su naglasili da je stabilizacija cijena nastavljena i u januaru ove godine, kao i da nisu evidentirana povećanja u odnosu na prethodno navedeni period.

Svako dalje kretanje cijena tečnih naftnih derivata zavisiće, kako kažu, od kretanja cijena nafte na svjetskom tržištu, te drugih parametara koji utiču na konačno formiranje maloprodajnih cijena naftnih derivata na pumpama.

Bezos za 13 minuta zaradi više nego prosječna osoba za cijeli život

Bezos za 13 minuta zaradi više nego prosječna osoba za cijeli život

U Republici Srpskoj u decembru zabilježen je pad cijena naftnih derivata, izjavio je Srni predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić i dodao da se cijena dizela i u proteklih sedam dana kreće u prosjeku od 2,61 KM po litru.

On je rekao da su u Semberiji zabilježene i niže cijene goriva u odnosu na ostala područja u Srpskoj.

I u FBiH prosječna maloprodajna cijena dizela "BAS ЕN 590" u decembru prošle godine iznosila je 2,63 KM po litru i niža je za 4,01 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Prosječna cijena ovog derivata u decembru prošle godine niža je za 11,15 odsto u odnosu na isti mjesec 2022.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.