Traju do ponedjeljka

U Trebinju počinju susreti lokalnih i austrijskih privrednika

  • Izvor: Agencije
  • 17.08.2024. 08:05

U Trebinju danas počinju trodnevni susreti lokalnih i austrijskih privrednika čiji je cilj promocija investicionih potencijala Srpske i jačanje privrednih veza s Austrijom.

Susrete privrednika organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Austriji u saradnji sa Austrijsko-srpskim privrednim forumom.

Šef Predstavništva Mladen Filipović izjavio je ranije Srni da se očekuje učešće više od 30 predstavnika austrijskih kompanija.

"Tokom programa predviđeni su sastanci sa predstavnicima Grada Trebinja, Privredne komore i institucija Republike Srpske", rekao je Filipović.

On je napomenuo da privredne susrete organizuju u vrijeme obilježavanja slave grada Trebinja - Svetog preobraženja Gospodnjeg, te da očekuje i veliki broj predstavnika kompanija iz Republike Srpske, kao i konstruktivne sastanke sa predstavnicima republičkih institucija.

"U Trebinje dolaze predstavnici naše dijaspore, uspješni privrednici, te predstavnici austrijskih kompanija, kao i Radivoje Petrikić, predsjednik Austrijsko-srpskog privrednog foruma, a organizaciju događaja je podržao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić", rekao je Filipović.

On je dodao da će susreti privrednika trajati do ponedjeljka, 19. avgusta.

Pratite nas i putem Vibera