Radovan Višković

U narednom periodu ograničnje marže na proizvod

  • 12.03.2024. 10:43

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će zbog zloupotreba u narednom periodu biti ograničena marže na proizvod.

Premijer je podsjetio na podatke Zavoda za statistiku Republike Srpske da je rast cijena u januaru u odnosu na prošlu godinu bio 0,3 odsto, te ukazao da postoje uredbe o ograničavanju marži na robe.

- Biće korigovano u narednom periodu. Postoji problem jer pojedini vide način za zloupotrebe. Pojedini su pribjegli izmjeni gramaže određenih proizvoda. Sada će biti ograničena marža na proizvod, a neće se govoriti o gramaži - pojasnio je premijer na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Višković je rekao da je razlika u cijeni hljeba bila i do 1,5 KM, zbog čega će Vlada nastaviti da odgovorno pristupa ovom problemu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.