Željka Cvijanović

"Turska zainteresovana za saradnju s BiH u oblasti energetike"

  • Izvor: SRNA
  • 24.02.2023. 18:30

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Istanbulu da je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izrazio zainteresovanost za zajedničko učešće BiH i Turske u investicijama, posebno u oblastima energetike, solarne i hidroenergije, kao i povezivanje u svim drugim privrednim oblastima.

Cvijanovićeva je rekla da su na sastanku razgovarali o izgradnji auto-puta od Banjaluke prema Beogradu kako bi se olakšala komunikacija i omogućilo privrednicima i građanima neometano brže, bolje i kvalitetnije kretanje modernom saobraćajnicom.

Ona je nakon susreta članova Predsjedništva BiH sa turskim predsjednikom rekla da je naglasak sastanka sa Erdoganom bio na privredi i insistiranju da se zajedničkim snagama trebaju realizovati veliki infrastrukturni projekti.

"Infrastruktura, sama po sebi, ne daje sve, ali je dobra da privuče neke druge investicije. Iz tog razloga je energetika nešto što je danas globalno važno", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da tokom razgovora nije isključena nijedna oblast u kojoj ti odnosi mogu biti poboljšani i saradnja produbljena za bolji život građana i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, ali i onih koji su u Turskoj.

Članovi Predsjedništva BiH boravili su danas u radnoj posjeti Turskoj, na poziv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.