Suzane Gašić

"Tržište u Srpskoj je stabilno i nema straha od nestašice roba"

  • Izvor: SRNA
  • 04.03.2022. 13:18

Tržište u Republici Srpskoj je stabilno i nema straha od nestašice roba, zaključak je sa sastanka ministra trgovine i turizma Suzane Gašić i predstavnika poslodavaca u Srpskoj.

 Istaknuto je da se u narednom periodu zbog geopolitičkih turbulencija u Evropi i svijetu očekuje dodatno poskupljenje određenih sirovina i proizvoda, te da je potrebno pratiti stanje i razmatrati dalje mogućnosti intervencije radi zaštite životnog standarda stanovništva i potrošača, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Stanje snabdjevenosti tržišta Republike danas su na sastanku u Banjaluci sa ministarkom Gašić razmatrali predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Saša Trivić i predsjednik Udruženja poslodavaca trgovine Bojan Risović.

Razgovarali su i o prethodnim mjerama Vlade, sa posebnim osvrtom na ograničenje marže na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate.

Predstavnici trgovačkih lanaca istakli su da većina trgovaca poštuje donesene mjere, o čemu govore i nalazi inspekcijskih kontrola tokom kojih nisu evidentirana veća kršenja.

Takođe, apelovali su da inspekcijske organe da nastave kontrole da bi spriječili moguće zloupotrebe trgovaca, te tako zaštitili potrošače.

Tagovi:
  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.