Hrvatska

Sve više prodavnica povlači ovaj proizvod

  • Izvor: Agencije
  • 07.05.2024. 11:45

Posljednjih dana se sve više priča o jednokratnim plastičnim mlinovima za krupnu so. Čini se da oni, osim soli, u hranu melju i plastiku.

Sve više prodavnica iz prodaje povlači ovakve mlinove za so, a dok je za neke mlinove određenih robnih marki hrvatski Državni inspektorat naredio povlačenje iz prodaje, problem bi mogao da bude u baš svim jednokratnim plastičnim mlinovima za krupnu so koji su trenutno u prodaji, piše "Indeks".

Naime, do problema dolazi jer su jednokratni mlinovi s plastičnim mehanizmima neprikladni za krupnu morsku so, koja je jako tvrda pa lako dolazi do lomljenja mehanizama.


Poznati trgovački lanac iz Hrvatske varao kupce akcijskim cijenama

Poznati trgovački lanac iz Hrvatske varao kupce akcijskim cijenama

Osim toga, već je nekoliko mlinova povučeno iz prodaje - počevši od Nadalininog mlinca morske soli od 100 grama, a potom i mlinove krupne morske soli kompanije Kotanyi kao i Podravke, sve zbog prisustva stranog tijela, odnosno komada plastike.

Prije nekoliko dana, na stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, osvanula su još dva opoziva proizvoda, a riječ je o plastičnim mlinovima morske soli marke K Klasik od 110 grama kao i marke Spajs Šef od 90 g.

Za oba proizvoda piše da je u njima moguće prisustvo stranog tijela.

"Uobičajenom i predviđenom upotrebom ambalaže u hrani može nastati strano tijelo - plastika", piše u obavještenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.