Ministar trgovine i turizma Srpske

Šulić: Vlada Srpske pomaže proizvođačima pšenice

  • Izvor: SRNA
  • 14.06.2023. 14:29

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Vlada Srpske pomaže mlinarima, pekarima i proizvođačima pšenice u Srpskoj, te da je šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica iznio niz paušalnih podataka u vezi s tim.

"To da je prošle godine pšenica kupljena od hrvatskih proizvođača i firmi je netačno. Pšenica je kupljena od proizvođača koji su registrovani u Republici Srpskoj, zapošljavaju ljude u Srpskoj i koji su imali najniže ponude za otkup pšenice", rekao je Šulić na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini.

On je dodao da se pregovaračkim postupkom išlo u nabavku pšenice, jer bi svi drugi postupci trajali mnogo duže.

Šulić je naveo da je na tom planu novim zaključkom Vlade traženo od ministarstava poljoprivrede i trgovine da se nabavi dodatnih 10.000 tona pšenice, ali javila su se samo dva dobavljača, pa su kupili 7.500 tona, koliko je tada bilo dostupno na tržištu Srpske.

ATV u Lukavcu: Policija još na terenu

ATV u Lukavcu: Policija još na terenu

"Dakle, paušalne su izjave Govedarice da smo zaobišli neke naše ljude i proizvođače", rekao je Šulić.

Kada je riječ o cijenama hrane, Šulić je naveo da postoje trgovački lanci koji su ih snizili, što je jedan od načina borbe sa inflacijom.

"Imamo za sada 10 takvih trgovačkih lanaca širom Srpske, a riječ je o robi široke potrošnje i velikom broju artikala. U tom smislu, cijene robe široke potrošnje koje su snizili su u prosjeku niže od 15 do 30 odsto", istakao je Šulić govoreći o kampanji resornog ministarstva koja je odgovor na inflaciju i konstantna poskupljenja robe i usluga.

On je rekao da će organi Srpske nastaviti da kontrolišu cijene i poštovanje Vladinih odluka o ograničenju marže na osnovne životne namirnice.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:35 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 18:40 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:25 Serija: Preko Atlantika (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+)