Ministar trgovine i turizma

Šulić: Niko u Republici Srpkoj neće ubirati ekstra profit

  • Izvor: ATV
  • 02.04.2023. 20:57

Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, rekao je gostujući u Centralnim vijestima ATV-a da je ovaj saziv Vlade Republike Srpske odgovorio izazovu, te dodao da je njegovo ministarstvo funkcionisalo iako je bilo u otežanim okolnostima zbog nedostatka ministra.

„Mnogi procesi su započeti, mi smo u 100 dana Vlade Republike Srpske imali Zakon o izmejana i dopunama zZakona o turizmu gdje smo uredili dodatno neke oblasti.  Pripremamo još dva zakonska rješanja, to su zakon o boravišnim taksama i zakon o ugostiteljstvu“, reako je Šulić i dodao da je njegova intencija da ti nacrti Zakona budu što bolje pripremlejni kada dođu u Narodnu skupštinu. 

On je istakao da njegovo ministarstvo želi da bude servis svih građana Republike Srpske.

Goovreći o rastu cijena, Šulić je rekao da niko u Republici Srpkoj neće ubirati ekstra profit te je naveo da je pozvao inspekcijske oragne da pojačaju kontrolu i da ustanove da li se poštuju odluke Vlade Republike Srpske.

„Devedest hiljada maraka je napisano kazni. To pokazuje da, nažalost, postoje poslovni subjetki koji ne žele da poštuju odluke Vlad. Mi ćemo nastaviti dalje da u sklade sa Zakonom kontrolišemo cijene i da kotrolama pokažemo poslodavcima, da ako na taj način budu željeli da dođu do ektra profita, da će biti kažnjeni od strane inspekcijskih organa“, rekao je Šulić z ATV.

Šulić najavio je da sutra putuje u Tiranu gdje će učestvovati na forumu o održivom turizmu.

"Na poziv ministra  Košarca biću član njegove delegacije. U Tirani bi trebalo da nam se pridruži i resorni ministar iz Federacije BiH. Turizam je u direktnoj nadležnosti entiteta i Košarac, koji je ministar iz SNSD-a u Savjetu ministara, poštuje dejtonsko ustrojstvo BiH i nadležnosti entiteta", rekao je Šulić.

Gostovanje ministra Denisa Šulićau Centralnim vijestima možete pogledati u video prilogu.

Tagovi: