Prijedor: Osnovan novi Privredni savjet grada

  • 20.04.2021. 19:43

Za određene grane privrede biće formirane fokus-grupe koje će svaka za svoju oblast pripremati i održavati tematske sastanke. Radićemo za dobrobit privredne zajednice i ovaj savjet, koji će imati savjetodavnu ulogu, neće biti samo slovo na papiru, kaže gradonačlelnik Prijedora.

"Zajedno ćemo koračati, prema zajedničkom cilju, a to je davanje odgovarajućih preporuka, gradonačelniku i gradskoj upravi i relizaciju istih kako bismo poslovnu klimu u gradu Prijedoru unaprijedili i kako bi bila na najbolji mogući način bila podređena našim privrednicima", rekao je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.

Grad, kaže Pavlović, stoji na raspolaganju privrednicima da šire djelatnost, povećavaju broj radnika i uvećavaju profit. Postoji i spremnost da se iz budžeta pomogne realizaciju projekata koji će poboljšati ambijent privrednicima. Ovo nam mnogo znači, kažu privrednici. 

"I mnogo veće i stabilnije privrede moraju imati pomoć i lokalnih zajednica i države i tako smo i mi u situaciji da je saradnja sa lokalnom samoupravom izuzetno važna za opstanak i nastavak razvoja privrede u Prijedoru", naglasio je Dragoslav Šiljak, direktor i vlasnik firme "Mastervud".

"Preko noći se ne može ništa stvoriti. U početku treba napraviti jednu dobru bazu od koje ćemo krenuti, jer mislimo da, nakon pandemije, Prijedor ima dobru šansu da ostvari dobru saradnju sa EU", istakao je Enes Pehlić, direktor firme "Kromeks". 

Veze privrednika i lokalne zajednice moraju biti jake i uzajamne, poručeno je iz Prijedora. Saradnja je, kažu, ključ opstanka i daljeg razvoja.