Neprijatno iznenađenje

Planirate na ljeto u Hrvatsku, obratite pažnju na ovaj skriveni trošak

  • Izvor: Nova.rs
  • 16.03.2024. 07:00

Na koji skriveni trošak treba obratiti pažnju prilikom planiranja letovanja? Osim cijene smještaja, puta, hrane, tu je još jedna stavka koja je sada prilično poskupila.

Novac za smještaj, put, izlete, svakodnevni trošak i – za naknadu za čišćenje.

Na ovu posljednju stavku ne treba zaboraviti kad je u pitanju rezervisanje ljetovanja. I mada nije novina da onaj od koga uzimate privatni smještaj traži i tu naknadu za sređivanje, mnoge su ipak iznenadile trenutne cijene.

Iskustvo govori da je ta naknada prethodnih godina, posebno na AirBnb, bila 10, maksimalno 15 evra.


Šta se dešava: Masovno se zatvaraju restorani i kafići

Šta se dešava: Masovno se zatvaraju restorani i kafići

Vlasnik smještaja ga traži da bi apartman poslije vas bio sređen kao i kad ste ušli u njega i spreman za nove goste.

Sada jedan slučaj konkretno iz Rovinja, kako navodi korisnica društvene mreže Iks, pokazuje da to može da ode i na 35 evra.

A ako pročešljate na AirBnb ponudu za hrvatsko primorje, vidjećete da je prosjek za naknadu za čišćenje sada nešto više od 20 evra, ali da ima i dosta onih koji traže i više od 30 evra.

U Crnoj Gori te cijene idu od 10, pa do čak preko 50 evra, prenosi "nova".

Za neke apartmane ta stavka uopšte ne postoji, ali nemojte se iznenaditi ako vas vlasnik o tome obavijesti naknadno, prilikom rezervacije.

I dok pojedini ističu da u svemu ima logike jer ljudi znaju da ostave priličan nered kad izlaze iz smještaja, većina je neprijatno iznenađena jer, kako kažu, to nije više simboličan dodatni trošak za ljetovanje.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina