Izdvojeno oko 10,5 miliona KM

Mitrovićeva Jedinica lani realizovala tek tri projekta

  • 16.02.2023. 19:07

Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata lani je realizovala samo tri projekta. Izdvojeno je oko 10,5 miliona KM. Moglo je i moralo je više, tvrde izvori ATV-a. Krive za to direktora Jedinice. Stefan Mitrović priznaje da nije bilo dovoljno projekata, ali odgovara, nije moglo više. Kaže, nije do njega. Pravda to blokadom sa bh nivoa.

"Samo pregovaranje, i implementacija i realizacija projekata ne zavise od direktora. Mi smo servis Vlade i ministarstava čije projekte implementiramo", rekao je Stefan Mitrović, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata.

"Jako sporo su donošene neke odluke. Tako da je jednostavno određeni broj projekata bio sabotiran od strane Sarajeva. Danas to nije slučaj. Danas imamo tri projekta čija će implementacija jako brzo da krene", rekao je Mitrović.

Iako njegov rad pojedini ocjenjuju negativnom ocjenom, naši izvori tvrde da je sin ministra privrede i preduzetništva Srpske Vojina Mitrovića tražio da dobije fotelju ministra poljoprivrede. Malo zatečen pitanjem u vezi s tim, ne potvrđuje da je on to tražio. Kaže, Bijeljina je imala taj zahtjev. Shvatio je da bi to bio prevelik zalogaj za njega.

"Moje ime je, tačno, bilo u eteru, nisam prošao. Nije mi žao zbog toga. Moj kolega i prijatelj je izabran na tu funkciju. Ja sam njegov jedan od najbližih saradnika. Pomažem mu. Nije mi žao. Čak, šta više, sada kada vidim koliko on ima obaveza, moram priznati da mi je drago što nisam delegiran na tu funkciju", rekao je Mitrović.

Njegovo ime spominjalo se i 2016., kao potencijalnog kandidata za gradonačelnika Bijeljine. U direktorsku fotelju u Vladi, sjeo je 2017.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.