Ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Minić: Dogovoreno formiranje Savjeta za privredu

  • Izvor: SRNA
  • 08.07.2024. 19:32

U opštini Rogatica potrebno je osnovati savjet za privredu čija bi uloga bila da artikuliše sve probleme u oblasti privrede i dostavlja ih nadležnom ministarstvu, zaključeno je na današnjem sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Save Minića sa poljoprivrednicima, stočarima, privrednicima, drvoprerađivačima i privatnim preduzetnicima na području te opštine.

Minić je novinarima nakon sastanka rekao da je na sastanak došao kako bi se upoznao o problematici i pokušao da rješava bitna pitanja za rogatičke poljoprivrednike, privrednike i privatne preduzetnike.

"Kada je u pitanju opština Rogatica ovd‌je imamo dobar kapacitet i sigurno se može mnogo više uraditi, ali je neophodno da iz opštine, u okviru svojih nadležnosti, njena udruženja i Savjet za privredu, delegiraju sve probleme kako bi se mogli rješavati", rekao je Minić.

On je naglasio da su svi zahtjevi privrednika, poljoprivrednika i privatnih preduzetnika koji su izneseni na sastanku, realni i da će resorno ministarstvo na narednim sastancima pomoći da sredstva ministarstva budu što efektivnija, da poljoprivredna gazdinstva budu samoodrživa i da se uzgajaju poljoprivredne kulture koje će biti interesantne tržištu, čime će se proširivati kapaciteti.

Minić je naveo da se razgovaralo o rješavanju raspod‌jele šumskih drvnih sortimenata u Šumskom gazdinstvu "Sjemeć" u Rogatici, o ubrzavanju aktivnosti u sistemu ugoja krava-tele, o dešavanjima u oblasti konjarstva i o uzgoju rogatičkog krompira.

On je naveo da je ovaj sastanak bio kvalitetan jer se čulo više prijedloga koji će poslužiti i u izradi Pravilnika o podsticajima, čija priprema će početi za dva mjeseca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: