Direktor poreske uprave Republike Srpske

Maričić: Prodajom potraživanja će se povećati javni prihodi

  • Izvor: ATV
  • 30.07.2022. 16:29

Potraživanja po osnovu poreza i doprinosa koje ima Poreska uprava od "Birača" su iz perioda prije otvaranja samog stečajnog postupka, dakle prije 2013. godine kada su ta potraživanja u stečajnom postupku priznata iako je zakonom propisano da stečajni postupak traje godinu dana, odnosno može trajati dvije godine u složenim nekim stvarima i slučajevima, rekao je za ATV direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić.

"Poreska uprava, dakle, nije naplatila po osnovi poreza i doprinosa duže od devet godina ta svoja potraživanja", rekao je Maričić i dodao:

"Prodajom ovih potraživanja napokon ćemo naplatiti te poreze i doprinose, povezati staž radnicima koji nije uplaćen i povećati javne prihode što je osnovna nadležnost Poreske uprave".

Maričić kaže da je prosjek naplate potraživanja u stečajnom postupku koji bilježi Poreska uprava u zadnjih nekoliko godina iznosi svega do osam procenata, tako da svaka naplata potraživanja u stečajnom postupku koja su nominalnom odnosu, stoprocentnom iznosu je uspjeh sa aspekta efikasnosti same naplate javnih prihoda što i jeste jedna od glavnih nadležnosti Poreske uprave.


Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.