Pojeftinjenje

Evo kada možemo očekivati niže cijene prasetine

 • Izvor: ATV
 • 28.01.2024. 09:42

Cijena prasetine bi uskoro mogla biti snižena. Nekadašnja cijena od 11 - 12 KM u Srpskoj, bi nakon praznika, trebala da iznosi do 9 KM.

Predsjednik Udruženja uzgajivača svinja Republike Srpske Mišo Maljčić rekao je za ATV jutro da cijena prasetine zavisi od uvoza i vremenskih prilika.

"Proteklih godina neka iskustva govore da ako je hladno, naravno, ne ulazite u to i tim budu dosta jeftinija prasad", rekao je Maljčić.

On je rekao da sadašnja cijena koja se kreće nakon prazničkog proslavljanja može da bude od 8 do 9 KM.

"Mi cijenimo da će se kretati između 8 i 9 KM. Zavisi od kvaliteta i od regiona", rekao je Maljčić.

On je istakao da će u regionima gdje se više traži prasad, biti viša cijena.

Takođe, Maljčić napominje da cijena zavisi i od kretanja afričke svinjske kuge i da celokupna situacija utiče na cijene i poslovanje uzgajivača.

U mesnicama cijena i dalje nije snižena pa cijena prasetine po kilogramu iznosi 20 KM.

Iako je sezona praznika prošla, sve potrošače raduje činjenica da će jedna od skoro pa neizostavnih namirnica na trpezama uskoro pojeftiniti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

  Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

 • 16:10 Naša Srpska (R)

  ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

 • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

 • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

  Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.