Predsjednik Srpske

Dodik: Očekujem podršku ukidanju PDV-a na prvu nekretninu

  • Izvor: Agencije
  • 21.11.2023. 13:01

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će ova stranka i dalje zagovarati rješenja kojim se pokušava pomoći običnim ljudima u BiH, navodeći da je jedan od primjera za to izmjena Zakona o PDV-u kojim bi se ukinuo PDV na kupovinu prve nekretnine.

On je izrazio nadu da će izmjene ovog zakona podržati i druge političke partije na nivou BiH, koja kako je rekao, nema ustavno pravo da reguliše ovo pitanje.

"U praksi je ta priča nametnuta kao nelegitimna, zato ćemo pokušati da pomognemo ljudima u BiH", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje o inicijativi poslanika SDS-a, PDP-a i Liste za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca, Dodik je rekao da svi imaju pravo da pokreću inicijative, ali da, prema njegovim saznanjima Košarac nema krivičnu prijavu niti je protiv njega pokrenut krivični proces.

"Staša Košarac je ministar koga smo mi predložili i stojimo iza njega. Ukoliko se mi uvjerimo da to prevazilazi zakonom predviđene oblike ponašanja, neće trebati nikakva druga inicijativa, dovoljni smo mi, ali nećemo prihvatiti da opozicija to predlaže, jer to rade iz kalkulantskih razloga", istakao je Dodik.

Dodik je poručio da se ne mogu prihvatiti prijedlozi opozicije da smjenjuju ministre SNSD-a, naglašavajući da se smjena Košarca neće desiti.

Poslanici kluba SDS – PDP – Lista za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH juče su pokrenuli inicijativu za smjenu Košarca, zbog sumnje da je, činio ovu vrstu nasilja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.