Predsjednik Srpske

Dodik: Dodatnih pet miliona evra za nabavku mađarskih mašina i opreme

  • Izvor: ATV
  • 22.11.2023. 15:40

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je iz Mađarske dolazi uvjeravanje da će biti obezbijeđeno dodatnih pet miliona evra sredstava za nabavku mašina i opreme za proizvođače u Srpskoj.

"Mađarska je trebalo da izdvoji 19 miliona evra za podršku našim poljoprivrednicima i preduzećima za isporuku mašina i opreme a prijavilo se za 25 milona te smo dobili uvjeravanje da će mađarska strana obezbijediti dodatnih pet miliona tako da će ukupan aranžamn biti 24 miliona evra“, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je dodao da u Mađarskoj postoji razumijevanje za sve projekte koje sprovodi Republika Srpska.

Predsjednik Srpske rekao je da je na sastanku sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Mađarske bilo riječi i o infrastrukturu, industriju i svemu onom što pokreće i radi Srpska.

"U planu je organizovanje sastanka premijera Mađarske Viktora Orbanom i naše delegacije kako bi razgovarao o tome šta je dogoreno“, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske rekao je da je dogovoreno i da saradnja bude na strateški važnom nivou-

"To se tako i odvija kroz niz projekata koji nisu samo privredni nego i iz oblasti kulture, obrazovanja i zdravstva. To je primjer dobre saradnje, zato je neophodno konstantno se sretati sa ljudima iz Budimpešte iz vlasti i razgovarati sa njima“, kaže Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)