Vremena sve manje

Dobitnik Loto plus sedmice iz Banjaluke još se nije javio

  • Izvor: Nezavisne
  • 18.10.2022. 12:50

Dobitnik glavne nagrade u igri Loto plus, koja je uplaćena u Banjaluci, još se nije javio da preuzme svoj dobitak.

Podsjećamo, premija Loto plus sedmice iznosila je 3,2 miliona evra.

Kako je za "Nezavisne" rekao Goran Šaula, direktor Lutrije Republike Srpske, postoji rok od dva mjeseca nakon izvlačenja u kojem se dobitnik mora javiti u direkciju ovog javnog preduzeća.

"Kada se javi i utvrdi njegov identitet, onda se tačno zna dalji postupak. Obaveza uplate poreza na dobitak nastaje u momentu isplate dobitka igraču. Dok se igrač ne javi u propisanom roku, mi nemamo nikakvu obavezu ni saznanje šta ćemo sa porezom na dobitak", kazao je Šaula.

Prema njegovim riječima, ukoliko se u ovom roku dobitnik ne javi, ovaj predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka prema propisima o igrama na sreću.

"Kada nema isplate dobitka, nema ni isplate poreza. Imamo mnogo vrsta dobitaka, kako većih, tako i manjih i dešava se nekada da se neko od dobitnika ne javi. Ukoliko se za veći dobitak niko ne javi, onda se postupa po Zakonu sa tim dobitkom. Ovo nije tako rijetka pojava, ali još ne možemo ništa govoriti oko ovog dobitka jer je prošlo tek pola zakonskog vremena i dobitnik ima još mjesec dana vremena da se javi i preuzme dobitak", pojasnio je Šaula.

Podsjećamo, Loto plus premija izvučena je polovinom septembra, a vlasnik ili vlasnica je srećku uplatio ili uplatila u Banjaluci.

Dobitna kombinacija je iznosila oko 3,2 miliona evra, a dobitni brojevi su glasili 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10.

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program