Srbija

Djevojku opelješili za dvije kafe: Veći šok uslijedio kada je vidjela cjenovnik

  • Izvor: Telegraf
  • 05.05.2024. 10:40

Često pišemo o tome kako su cijene uzele maha te kako je sve znatno poskupjelo.

Nedavno je Zagrepčanin u jednom trgovačkom centru kafu s mlijekom platio 2,70 evra (5,40 KM), ali vijest koja je stigla iz Srbije ipak je sve ostavila bez teksta nakon što je jedna djevojka dvije kafe sa šlagom platila 6,47 evra (12,65 KM).

"Kažem sama sebi da možda dobro nisam čula, a stvarno je tako", požalila se čitateljka.

Kako je ispričala za "Telegraf", s društvom je na planini ostala za Praznik rada, a kada je vidjela da je kafić otvoren, htjela je uzeti dvije kafe za ponijeti.


Naučnici otkrili misteriju rupe u Antarktiku

Naučnici otkrili misteriju rupe u Antarktiku

Međutim, kada su joj rekli koliko mora da plati, ostala je zatečena.

"Još su se malo smijali, kao da jedva čekaju 'žrtve'. Mislim, i meni je smiješno što moram popiti kafu, ali baš sam bila gladna u prirodi", nastavila je.

"Počeli su s pripremom, a konobar mi je rekao da je cijena za dvije kafe 6,47 evra (12,65 KM). Počela sam u glavi računati koliko to košta i stvarno sam se šokirala", ispričala je djevojka.

"Kada je sve pretipkao, konobar je uzeo račun i zgužvao ga pa se i ne vidi šta tipka", otkrila je te dodala da joj je kafa sa šlagom koju je naručila servirana u čaši koja je malo veća od one za kapućino.


Jeziva povreda fudbalera u Hrvatskoj: Golman mu smrskao kosti lica

Jeziva povreda fudbalera u Hrvatskoj: Golman mu smrskao kosti lica

Priznala je kako nije htjela stvoriti neugodnu situaciju, stoga nije tražila da joj da zgužvani račun, već je odlučila provjeriti na jelovniku koliko piće košta da bi se ispostavilo da je cijena 395 dinara (3,37 KM) za jednu kafu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film