Federalna agencije za vazduhoplovni transport Rusije

Britanija zabranila letove ruskih avio kompanija u njihovom vazdušnom prostoru. Pokajaće se.

  • Izvor: ATV
  • 25.02.2022. 10:03

Vazduhoplovne vlasti Velike Britanije su obavijestile o uvođenju ograničenja na letove ruskih avio-kompanija u vazdušnom prostoru Velike Britanije.

S tim u vezi, otkazan je let avio-kompanije Aeroflot, zakazan za 25. februar 2022. godine.

Međutim, kako se navodi u saopštenju Federalne agencije za vazduhoplovni transport Rusije, međuvladin sporazum o vazdušnom saobraćaju između Rusije i UK utvrđuje sljedeće:

„Vlasti civilnog vazduhoplovstva ugovornih strana sarađivaće po svim pitanjima neophodnim za obezbjeđivanje bezbjednog i efikasnog rada ugovornih linija i konsultovaće se među sobom u slučaju bilo kakvih poteškoća u radu ovih linija." Sporazumom je takođe predviđeno da će avio-kompanije dvije zemlje dobiti fer i jednaka prava da obavljaju ugovorene rute. 

S tim u vezi, poslato je obavještenje Vazduhoplovnim vlastima Velike Britanije o potrebi da se poštuju odredbe sporazuma o vazdušnim uslugama.

"Ruska strana zadržava pravo da primijeni jednake mjere u skladu sa odredbama međuvladinog sporazuma u ​​cilju poštovanja principa pravičnih i jednakih prava za određene avio-kompanije. Za informaciju, obavještavamo vas da je 25. februara 2022. godine predviđeno da britanske avio-kompanije u vazdušnom prostoru Rusije obavljaju 70 tranzitnih letova i dva leta na relaciji London-Moskva", stoji u saopštenju.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.