Zvaničnici Srpske čestitali Vaskrs

  • 29.04.2021. 16:12

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom predstojećeg Vaskrsa NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima i poželjela da najveći hrišćanski praznik bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja.

"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem Vam najiskrenije čestitke. Privrženi i vođeni Hristovim blagoslovom, uz razumijevanje i poštovanje različitosti, nalazimo snagu da jačamo zajedništvo, pružamo podršku i iskreno saosjećamo jedni sa drugima", navela je Cvijanovićeva.

Ona je poželjela da praznik Hristovog vaskrsenja, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, bude izvor nade i vjere u prevladavanju životnih iskušenja i nedaća današnjice, putokaz u bolje sutra, a ključne hrišćanske vrijednosti kao što su ljubav, solidarnost i tolerancija, da budu naše vodilje.

"Uz najbolje želje da naredne praznične dane provedete u dobrom zdravlju, duhovnom miru i spokoju, dijeleći radost Vaskrsa sa svojim najbližima, pozdravljam Vas sveradosnim pozdravom: Hristos voskrese - vaistinu voskrese!", navedeno je u čestitki Cvijanovićeve.

HRISTOVO VASKRSENJE PROSLAVITI U MIRU, ZDRAVLJU, RADOSTI I BLAGOSTANJU

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželio je vjernicima Srpske pravoslavne crkve /SPC/ da u miru, zdravlju, radosti i blagostanju dočekaju i proslave Hristovo Vaskrsenje.

Višković je čestitku uputio NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima u Srpskoj.

"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u ime Vlade Srpske i svoje, upućujem iskrene čestitke. Pozdravljam Vas sveradosnim vaskršnjim pozdravom pobjede života nad smrću, dobra nad zlom i svjetlosti nad tamom: Hristos vaskrse - vaistinu vaskrese!", navedeno je u Viškovićevoj čestitki.

Srpska pravoslavna crkva u nedjelju, 2. maja, obilježava najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.