Raport će predati predsjedniku Republike Srpske

Završene posljednje pripreme za obilježavanje Dana policije Srpske

  • 03.04.2019. 19:16

Posljednje pripreme za obilježavanje Dana policije Republike Srpske su završene. Nekoliko ešalona policije tačno u podne biće postrojeno, a raport će predati predsjedniku Republike Srpske. 

Jedinica za podršku i Specijalna antiteroristička jedinica, samo su neke koje uoči rođendana policije vrijedno uvježbaju svaki korak, pokret i pozdrav. 

Ispred zgrade MUP-a biće odata počast poginulima, a ostatak programa je planiran u Centru za obuku. Ovaj put pripadnici MUP-a će dočekati svoj dan na jednom mjestu. Centar za obuku je skoro završen i u njemu su smještene sve uprave MUP-a. Nova lokacija zadovoljava sve što se tiče redovnog rada policije, kažu u Centru za obuku.

“Odrađen je veliki dio radova na izgradnji kompleksa i omogućava preseljenje organizacionih jedinica što je predviđeno, SAJ, Uprava za obezbjedjenje ličnosti i objekata, Uprava za borbu protiv terorizma i Uprava za borbu protiv organizovanog krimilaniteta", kaže Mladen Marić, načelnik Centra za obuku.

I nakon proslave radovi se nastavljaju. Strelište, streljana, taktičke kuće potrebne za sve vidove vježbi, takođe će se naći u krugu Centra za obuku. Sve to trebalo bi da doprinese efikasnijem radu policije. 

“Pojednostavljuje obavljanje redovnih poslova i svakodnevno angažovanje s obzirom da smo svi na jednom mjestu brže razmjenjujemo informacije, a svakako da je ključna stvar da ovi prateći sadržaji koji su neophodni i za naše održavanje, održavanje naših znanja, uvježbavanja za uspješno obavljanje poslova i zadataka", kaže Marić.

Završni radovi su u toku i na samom prilazu Centru za obuku u Zalužanima. Sutra će svečano da bude otvorena i priključna saobraćajnica na magistralni put M 16.

Sutra će biti postrojeni svi ešaloni MUP-a. Radovi u Centru za obuku za godinu dana mnogo su napredovali, ali još se radi punom parom, uglavnom je preostalo da se radi na objektima koji će služiti za obuku policije.